szoveg
facebook
youtube
twitter

Vállalati kapacitásbővítés pályázatból!

 

GINOP-1.2.2-15

Már elég régen, 2015. júniusa óta nyitva álló pályázati lehetőség a mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítési beruházásait támogatja.

Nézzük meg először, hogy mit is jelent pontosan a pályázók köre. A vállalkozás adatainak három kritérium küszöbérték szerinti összehasonlítását tesszük meg. Ezek: állományi létszám, éves forgalom VAGY mérlegfőösszeg. Fontos még, hogy átgondoljuk, hogy van-e partner és/vagy kapcsolódó vállalkozás, melynek adatait szintén figyelembe kell vennünk a meghatározás során.

 

  Létszám  

Éves nettó

átbevétel
  Mérlegfőösszeg
Középvállalkozás < 250 fő ÉS

max. 50  M eurónak megfelelő Ft

VAGY

max. 43 M eurónak

megfelelő Ft
Kisvállalkozás <  50 fő ÉS max. 10  M eurónak megfelelő Ft VAGY

max. 10 M eurónak

megfelelő Ft
Mikrovállalkozás < 10 fő ÉS  max. 2  M  eurónak megfelelő Ft VAGY

max.  2 M eurónak

megfelelő Ft

 

Nem kell mindkét kritériumnak megfelelni. Ha az egyik küszöbértéket meghaladja a vállalkozás, a státuszát nem veszíti el. Viszont az állományi létszám nem választható feltétel.

Ebben a pályázatban elég sok a buktató. Először is önállóan csak új eszköz beszerzése támogatható, ami egyébként kötelező projektelem is. Ezt kiegészíthetjük az anyagmozgatáshoz, raktározáshoz, csomagoláshoz kapcsolódó új eszköz beszerzésével, infrastruktúrális és ingatlan beruházással, info-kommunikációs fejlesztséssel, on-line megjelenéssel, gyártási licenc, know-how beszerzéssel.

Viszont!!

Alapkritérium, hogy a projekt összköltségének 50%-át a kötelező projektelemre, azaz az új eszköz beszerzésére fordítsuk! Ezen kívül pályázat csak az un.  szabad vállalkozási zónában adható be. Ezeket a pályázati felhívás felsorolja, de vigyázat! A szabad vállalkozási zónának minősülő és nem minősülő települések is benne vannak a listában, így fontos, hogy pontosan megnézzük a felhívás 5. számú mellékletét!

Ha ez még nem lenne elég a pályázók körének szűkítéséhez, fontos megnéznünk, hogy vállalkozásunk milyen tevékenységgel szeretne pályázni, ugyanis az csak a  felhívás 1. számú mellékletében szereplő TEÁOR szám szerinti feldolgozóipari tevékenységgel lehet!

A pályázati felhívást és a pályázható TEÁOR számokat is feltettük a honlapunkra, ott könnyen megalálod!

További információ, tájékoztatás, felvilágosítás kérhető:

Fortuito Kft

GINOP pályázatok referense – Pék Dorottya

Tel: + 36 30 20 21789

E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.